Birthday Cupcake
slide show

Busenkla kardemummaskorpor


ca 70 st (alltså ca 35 bullar som delas i halvor)

7 dl vetemjöl
1 dl socker, gärna rörsocker
3 tsk nystött kardemumma (eller malen om du bara har det)
2 tsk bakpulver
knappt 100 gram rumsvarmt smör
knappt 2 dl mjölk

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Fördela smöret i mjölblandningen, så att du får en torr smuldeg.
3. Blanda i ägg och mjölk och arbeta ihop degen snabbt.
4. Forma små bollar som du fördelar på plåtar. Degen är kladdig, så "pudra" handflatorna med mjöl emellanåt, så att inte degen fastnar i händerna. Undvik dock att blanda i mer mjöl i smeten, för då blir "bullarna" hårda och torra.
5. Grädda "bullarna" 10-12 minuter på 225 grader (200 grader i varmluftsugn).
6. Ta ut och låt svalna något. Skär sedan itu bullarna och låt dem torka i ugnen i 20 minuter på 175 grader (150 grader i varmluftsugn).
7. Ät skorporna som de är, eller servera dem med smör och en god marmelad.


Skorpor är sååå gott! Har man smakat en är det svårt att inte ta en till...och en till...och ett helt gäng till. Nystött kardemumma är betydligt smakrikare än färdigmalen, så ta dig gärna tid att stöta kardemummakärnor. Det är sååå värt besväret! Det är något magiskt med kardemumma. Doften är liksom barndom, trygghet och "hemma" på samma gång. Jag skulle kunna stoppa näsan full av kardemumma och bara ligga och njuta! Men jag skulle göra det i smyg, för det skulle inte se bra ut...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0