Birthday Cupcake
slide show

Glad påsk!

 

Glaserade småkakor, 20-25 stycken beroende på kakmåttets storlek

Deg:

90 g mjukt smör
1 dl socker
1 ägg
½ tsk vaniljsocker
3 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 kryddmått salt

Glasyr:
2 ½ dl siktat florsocker
2-3 msk hett vatten
Karamellfärg/hushållsfärg

Rör smör och socker ljust och poröst och vispa sedan i ägg och vaniljsocker. Blanda mjöl, bakpulver och salt separat. Lägg de torra ingredienserna i äggblandningen och rör om. Tillsätt mera mjöl om det behövs.
Forma degen till en boll, linda in i plastfolie och låt vila i kylskåp i minst en timme.
Mjöla bakunderlaget och stänk lite mjöl även på degen. Kavla ut degen och ta ut kakor med pepparkaksmått. Lägg kakorna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda på 175 grader i 6-9 minuter, tiden varierar beroende på kakornas storlek. Kakorna ska inte bli bruna utan bara aningen gyllene i kanterna. De se nästan oklara ut när man tar ut de men de stelnar snabbt när man lägger över dem på ett galler.
Börja med 2 matskedar hett uppkokt vatten till glasyren (ta inte varmvatten från kranen) i en bunke. Sikta sedan i florsockret och rör ihop. Häll i önskad karamellfärg.

Om du vill glasera hela kakan och vill ha extra jämna kanter; spritsa först ut glasyren efter kakans konturer. Låt glasyren stelna och glasera sedan innanför konturerna. På detta sätt rinner inte glasyren över kakans kanter.

~

Egentligen inte så superdupergoda (nästa gång har jag i mer vaniljsocker tror jag) - i mitt tycke - men väldigt söta i dubbel bemärkelse! Prova dig fram med olika strössel när du dekorerar kakorna.

Receptet är kopierat från frostrosor.blogspot.se.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0