Oreobakelser

16-20 st
Kaka:
3 ägg
1 dl strösocker
1 dl ljust muskovadosocker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 msk kokande vatten
Fyllning:
1 dl vispgrädde
200 gram Philadelphiaost
1 msk florsocker
10 Oreokakor (jag tog de med chokladfyllning)
Garnering:
2 ½-3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
8-10 Oreokakor (jag tog de med vit fyllning)
ev. strössel
Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Häll smeten i en långpanna med smort och bröat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 5 minuter. Strö på socker. Lägg ett bakplåtspapper på kakan, placera en plåt ovanpå och vänd på allting, så att kakan hamnar på plåten. Låt svalna, gärna under den uppochnedvända långpannan.
Vispa grädden och blanda den med Philadelphiaost, florsocker och de krossade kakorna. Bred smeten över bottnen. Rulla samman. Skär i 16-20 ”skivor”, beroende på hur tjocka du vill ha dem.
Vispa grädden till garneringen. Blanda i florsocker och vaniljsocker. Dela alla Oreokakorna mitt itu. Spritsa grädden på "rulltårtebitarna". Tryck i en halv Oreokaka på varje. Garnera med strössel om så önskas.
