Skåne och västkusten
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2857617/images/2012/loddepaj_501fcfceddf2b35347000000.png)
Rabarber- och jordgubbsrutor
300 gram rabarber
1 liter jordgubbar (=500 g)
200 gram smör
4 dl socker
2 dl ljust muskovadosocker
4 ägg
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
ev vaniljglass eller vispad grädde till servering
Sätt ugnen på 175 grader (150 grader för varmluftsugn). Ansa och skär rabarbern i långa remsor. Ansa och dela jordgubbarna. Lägg 2 ark bakplåtspapper omlott i en långpanna, ca 30 x 40 cm (för 12 bitar). Smält smöret. Blanda ihop socker, muskovadosocker och ägg i en bunke. Rör ner mjöl och vaniljsocker. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Häll i långpannan. Fördela rabarber och jordgubbar över smeten.
Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna. Skär kakan i ca 10 cm stora bitar. Servera gärna med vaniljglass eller vispad grädde. (ica.se)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2857617/images/2012/loddekopinge_plantskola_501feb5addf2b340ff00006a.png)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2857617/images/2012/kvallsdopp_i_bjorlanda_501feb71e087c373ce00000d.png)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2857617/images/2012/krabbfiske_i_smogen_501fec4cddf2b3492c000049.png)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2857617/images/2012/elsa_tigger_501fec71ddf2b353c6000021.png)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2857617/images/2012/cookies-by-eva-kanelbulle_198516572.gif)