Små chokladhjärtan
25-35 st dubbla kakor
125 gram rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 3/4 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 äggula
Fyllning:
100 gram mörk choklad
1/2 dl vispgrädde
25 gram smör
Gör så här:
1. Rör smör och florsocker riktigt krämigt.
2. Tillsätt mjöl och kakao.
3. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
4. Låt degen vila ca 1 timme i kylskåp.
5. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn). Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut små hjärtan ur den. Använd ett litet kakmått.
6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
7. Fyllning: Smält chokladen över ett vattenbad tillsammans med grädden och smöret (eller i en kastrull på väldigt svag värme) och rör ihop till en slät kräm. Låt krämen svalna så att den tjocknar.
8. Bred krämen på undersidan av en kaka och tryck ihop den med en annan kaka. Förvara kakorna svalt. Pudra eventuellt med florsocker före servering.
~
För att använda en kliché: små men naggande goda! Eftersom fyllningen mest innehåller smält choklad, känns den ganska lyxig till skillnad mot traditionella smörkrämsfyllningar.
~
Receptet kommer ur tidningen "Hembakat" nr 1/2012

Okej! Det är kul att hitta fler östgöttar! Jag är ju nyinflyttad från Stockholm.