Daimkakor
drygt 40 st
250 gram rumsvarmt smör
1 dl mörkt muskovadosocker
2 dl ljust muskovadosocker
2 grovhackade dubbeldaim
ca 6 dl vetemjöl
1 msk rörsockersirap (eller ljus)
1 1/2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Rör ihop smör och socker. Det brukar gå lättast att göra med händerna. Tillsätt sirap, mjöl, bikarbonat och hackad daim. Anpassa mjölmängden så att degen varken blir alltför kladdig eller för torr. Rulla bollar, stora som 5-kronor kan vara lagom, som du placerar glest på bakplåtspapper på en plåt. De flyter ut en del i ugnen. Dekorera dem gärna med strössel eller non-stops och tryck till dem lite lätt med en gaffel eller fingrarna. Grädda dem mitt i ugnen på 175 grader (150 grader om du har varmluftsugn) i 15-18 minuter. Håll koll så att de inte bränns! Låt svalna på plåten innan du flyttar dem.
~
De här kakorna ser inte så märkvärdiga ut, men de är riktigt smaskiga!
Receptet kommer från matklubben.se och heter Kickis daimkakor, men jag har (min vana trogen) modifierat det lite.
~