Birthday Cupcake
slide show

Turtle cheesecake

Planera och baka den här cheesecaken i god tid innan du ska bjuda på den - en dag i förväg är rimligt. Läs receptet noga innan du sätter igång. OBS! Det här kan vara världens godaste cheesecake!

Botten:

Drygt  1 paket oreo cookies, fint krossade (i mortel eller matberedare)

4 msk smält smör

Kolalager:

Kolasås av 1 burk kondenserad mjölk, som du kokat i 2 timmar. (Läs i receptet "Evas brownies med kola" för att se hur du går tillväga). Annars kan du köpa färdig kolasås, typ till glass.

100 gram pecannötter, grovt hackade

Cheesecake:

500 gram philadelphiaost, rumstemperatur

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg, rumstemperatur

100 g mörk choklad, smält

Ganache:

200 g marabou mjölkchoklad

Ca 1 dl grädde, rumstemperatur

Kolasås (köpt eller hemgjord: koka ihop 1 dl grädde, 1 dl sirap, 1 dl socker, 1 tsk vaniljsocker. Låt grädde, sirap och socker sjuda i 5 minuter innan du tillsätter vaniljsockret. Låt svalna innan du häller den över kakan.)

Hackade pecannötter

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader (drygt 150 grader om du har varmluftsugn)

Botten:

Blanda ihop kexsmulorna och smöret med hjälp av en gaffel. Tryck ut i formen (24 cm diameter) och grädda i ca 8 min. Låt svalna i ca 5 min.

Bred kolasåsen jämnt över kexbotten, men låt ca 2 cm runt kanterna vara (så att det blir lättare att lossa formen). Lägg över pecannötterna jämnt. Lägg åt sidan.

Cheesecake:

Vispa philadelphiaosten slät, tillsätt socker och vaniljsocker och vispa igen. Vispa i ett ägg i taget. Ha slutligen i den smälta chokladen. Häll smeten över nötterna i formen och grädda i ca 50 min, tills fyllningen är fast, men ändå ”darrig”. Låt svalna helt.

Ganache:

Smält chokladen i micron. Rör i grädden, lite i taget. Ganachen kommer bli hård och klumpig i början men fortsätt att ha i grädden och rör om så kommer den att bli slät. Bred ut ganachen på den svalnade cheesecaken och låt sedan stå i kylen i minst 4 timmar men helst över natten.

Ringla över kolasåsen och strö över nötterna och servera med en klick grädde.

~

Det här kan vara det godaste bakverk jag har ätit!!! Det tar tid att göra, men jisses vad det är värt allt besvär! Det är nog den mäktigaste cheesecake jag har ätit, men den går utmärkt att spara i kylen eller frysen tills du blir fikasugen igen. Märk väl att inga sköldpaddor behöver sätta livet till - namnet härstammar från en restaurang.

~

 

Receptet kommer från matklubben.se, men har modifierats något.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0