Småkakor med lemon curd
Cirka 30 stycken
150 gram smör
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1/2-1 tsk malen ingefära
1 tsk bakpulver
Fyllning:
½ - 1 dl lemon curd
Smöret ska vara rumsvarmt när du rör det poröst tillsammans med sockret. Blanda de torra ingredienserna separat och rör sedan ner i smörblandningen. Arbeta samman till en deg. Rulla 30 bollar av degen, och lägg bollarna i småbrödsformar. Gör en fördjupning i varje kaka med fingret och klicka ner lite lemon curd. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 8-10 minuter. Sikta över lite florsocker på kakorna när de kallnat.
En syrlig kusin till den söta hallongrottan! Ingefäran gör kakan extra intressant, så få inte för dig att utelämna den.
Receptet är kopierat från frostrosor.blogspot.se
