Carrot cupcakes
10-12 st
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 1/2 tsk malen kanel
1-2 tsk malen kardemumma
1-2 tsk malen ingefära
1 1/2 dl solrosolja eller rapsolja (INTE olivolja)
4 1/2 dl rårivna morötter
100 g valnötter
Cream Cheese Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
Valfri garnering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och mycket grovt hackade valnötter.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Låt svalna.
Cream Cheese Frosting
Rör smör, florsocker, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
Bred eller spritsa frostingen över cupcakesen och garnera med t.ex. sockerpastafigur eller valnöt.
~
Riktigt saftiga och goda cupcakes! Dekorationen går naturligtvis att anpassa efter säsong - till påsk är aldrig en påskhare fel till exempel!
Receptet kommer från Leila Lindholm och heter då Carrot ginger walnut cupcakes, men i originalreceptet ingår även lime.