Birthday Cupcake
slide show

Carrot cupcakes



10-12 st

 

3 ägg

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

1 nypa salt

1 1/2 tsk malen kanel

1-2 tsk malen kardemumma

1-2 tsk malen ingefära

1 1/2 dl solrosolja eller rapsolja (INTE olivolja)

4 1/2 dl rårivna morötter

100 g valnötter

 

Cream Cheese  Frosting

60 g mjukt smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

100 g philadelphiaost

Valfri garnering

 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.

4. Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och mycket grovt hackade valnötter.

5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

6. Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Låt svalna.

 

Cream Cheese Frosting

Rör smör, florsocker, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.

Bred eller spritsa frostingen över cupcakesen och garnera med t.ex. sockerpastafigur eller valnöt.

~

Riktigt saftiga och goda cupcakes! Dekorationen går naturligtvis att anpassa efter säsong - till påsk är aldrig en påskhare fel till exempel!

 

Receptet kommer från Leila Lindholm och heter då Carrot ginger walnut cupcakes, men i originalreceptet ingår även lime.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0