Citronsnittar med mörk choklad
ca 40 st
1 dl strösocker
4 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 gram smör, kallt
1 äggula
rivet skal av en citron
Garnering:
50 gram mörk choklad
Gör så här:
1. Blanda socker, mjöl och bakpulver.
2. Skär smöret i kuber och tillsätt det. Nyp ihop allt till en smulig deg.
3. Tillsätt äggulan och citronskalet. Arbeta ihop till en smidig deg.
4. Dela degen i tre bitar. Rulla ut tre lika långa längder som du lägger på bakplåtspapper på en plåt. Platta till längderna en aning med fingrarna.
5. Grädda längderna mitt i ugnen på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn) i ca 10 min. Skär längderna med sneda snitt några minuter efter att du tagit ut dem ur ugnen.
6. Smält chokladen över vattenbad - eller på låg effekt i mikron - och ringla den över kakorna.
En oansenlig men fräsch liten kaka!