Gino och marängsviss - världens enklaste efterrätter
Gino
valfria bär eller frukter (originalet bestod av banan, kiwi och jordgubbar)
200 gram vit choklad
Fördela ut fruktbitar och/eller bär i en ugnsfast form. Riv chokladen, eller köp chokladbitar, och strö den över frukten/bären. Ställ in mitt i ugnen på 250 grader (225 grader om du har varmluftsugn) i 5 minuter. Håll ett öga på chokladen så att den inte blir för mörk. Servera med gräddglass eller vispgrädde.
~
Marängsviss
vispgrädde
valfria chokladbitar (t.ex. "Kinapuffar" och "Non-stops")
chokladsås, hemgjord är godast
banan
maränger
Vispa grädden så hårt som du föredrar. Blanda i chokladbitar och bananskivor. Rör försiktigt i marängerna, häll på såsen och servera direkt.
~
De här efterrätterna går supersnabbt att göra och kan varieras hur mycket som helst!
~