Kokostoppar med choklad och hasselnötter
30-40 st
100 g smör
2 ägg
2 ½ dl strösocker
25 g hasselnötter
200 gram kokosflingor
2 msk kakao
50-100 gram vit choklad (som du färgar) eller mörk choklad
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Mal nötterna och blanda med kokos och kakao. Rör ner blandningen i äggsmeten tillsammans med smöret.
Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper eller använd plåtar för minimuffins (en sådan med plats för 24 på varje) . Strö eventuellt över strössel.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn) i 7-8 minuter om du gräddar dem på en vanlig plåt, men 10-14 minuter om du gräddar dem i en muffinsplåt. Låt svalna.
Smält chokladen på låg effekt i mikron. Om du använder vit choklad kan du droppa i några droppar karamellfärg och röra tills färgen blir jämn. Doppa botten av kakorna i chokladen. Om du får choklad över kan du ringla den över kakorna. Låt chokladen stelna.
~
De här kakorna är enkla att göra och goda att äta! De blir underbart sega inuti.
~
