Birthday Cupcake
slide show

Petit choux


15-25 st

 

100 gram smör

3 dl vatten

2 dl vetemjöl

3 ägg

 

Koka upp vatten och smör i en kastrull. Blanda i mjölet och rör kraftigt till en degklump, t.ex. med en trägaffel.

Drag kastrullen från plattan och fortsätt röra tills degen är fingervarm.

Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.

Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn). Klicka/spritsa ut smeten 15-25 st bollar eller 1 krans på smord bakplåt eller plåt klädd med bakplåtspapper.

Sätt in i ugnen på mellanfalsen och grädda 20-35 minuter, beroende på om du gör många små eller en stor krans. Håll ett öga på dem så att de inte bränns. OBS! Öppna inte ugnsluckan under gräddningen, då sjunker petit chouxen samman. En bra idé är dock att öppna ugnsluckan på glänt när de är färdiggräddade och sedan låta plåten stå kvar i ugnen med luckan lite öppen. Då håller sig petit chouxen fin medan ugnen svalnar.

Klipp upp ett lock på de avsvalda bollarna eller kransen och fyll med t.ex. vaniljkräm, hallonsylt och vispgrädde eller vad du tycker bäst om. Sikta ev. florsocker över.

~

Petit choux fungerar även bra som små förrätter fyllda med crème fraiche eller vispgrädde och färskost eller t.ex räkor. Prova dig fram!

Receptet kommer från kokaihop.se.

~


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0