Birthday Cupcake
slide show

Selmas cupcakes


10 st

 

70 gram choklad

140 gram rumsvarmt smör

1 3/4 dl strösocker

2 lätt uppvispade ägg

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk kakao

 

Topping:

2-3 dl vispgrädde

1-1 1/2 msk florsocker

ev. 1 tsk vaniljsocker

10 färska jordgubbar

 

Gör så här:

1. Ställ 10 muffinsformar i en muffinsplåt.

2. Smält chokladen på låg effekt i mikron eller i vattenbad. Låt svalna. Sätt ugnen på ca 180 grader (ca 160 grader om du har varmluftsugn).

3. Vispa smör och socker vitt och pösigt och tillsätt sedan äggen, lite i taget. Blanda sedan i den smälta chokladen. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och rör sedan ner mjölblandningen i smeten. Klicka upp smeten i muffinsformarna.

4. Grädda muffinsarna i 20-25 minuter, så att de har en fast konsistens. Ta ut, flytta över till ett galler och låt svalna.

5. Vispa grädden och blanda i sockret - smaka på grädden och ha i mer socker om du vill . Spritsa eller klicka grädden på muffinsarna och dekorera slutligen med en jordgubbe.

 

 

Som jag nämnt förut är jag inte överförtjust i sockerkaksliknande bakverk med bakpulver i, men de här muffinsarna blev supergoda! Tillsammans med grädde och jordgubbar blev de till underbara cupcakes. Tack för tipset Selma!

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0