Selmas cupcakes
10 st
70 gram choklad
140 gram rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
2 lätt uppvispade ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kakao
Topping:
2-3 dl vispgrädde
1-1 1/2 msk florsocker
ev. 1 tsk vaniljsocker
10 färska jordgubbar
Gör så här:
1. Ställ 10 muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Smält chokladen på låg effekt i mikron eller i vattenbad. Låt svalna. Sätt ugnen på ca 180 grader (ca 160 grader om du har varmluftsugn).
3. Vispa smör och socker vitt och pösigt och tillsätt sedan äggen, lite i taget. Blanda sedan i den smälta chokladen. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och rör sedan ner mjölblandningen i smeten. Klicka upp smeten i muffinsformarna.
4. Grädda muffinsarna i 20-25 minuter, så att de har en fast konsistens. Ta ut, flytta över till ett galler och låt svalna.
5. Vispa grädden och blanda i sockret - smaka på grädden och ha i mer socker om du vill . Spritsa eller klicka grädden på muffinsarna och dekorera slutligen med en jordgubbe.
Som jag nämnt förut är jag inte överförtjust i sockerkaksliknande bakverk med bakpulver i, men de här muffinsarna blev supergoda! Tillsammans med grädde och jordgubbar blev de till underbara cupcakes. Tack för tipset Selma!