Enkel nöttårta
2 1/2 dl hasselnötter
3 ägg
2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
2-3 dl vispgrädde
50-100 gram vit choklad
hallon eller andra bär, färska eller frysta
Gör så här:
1. Mal nötterna och ställ åt sidan. Vispa ihop ägg och socker. Blanda i bakpulvret och de malda nötterna.
2. Smörj en kakform med löstagbar botten. (Använd eventuellt bakplåtspapper i botten för att lättare får ur kakan när den är gräddad och avsvalnad.)
3. Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader (160 grader om du har varmluftsugn) i ca 40 minuter. Tag ut och låt svalna.
4. Flytta över kakan till ett fat. Dela den eventuellt så att du har två bottnar. Själv använde jag kakan som den var och dekorerade bara ovanpå.
5. Vispa grädden och riv chokladen. Spritsa grädden på kakan, strö över chokladen och placera slutligen ut bären. Om du använder frysta bär kan det vara fint att doppa dem i strösocker innan du lägger dem på kakan
Servera!
