Lyxig kladdkaka

100 g smör
100 g choklad (jag tog 70%-ig)
4 msk kakao
2 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl socker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160 grader (knappt 150 om du har varmluftsugn).
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
- Smält chokladen i ett vattenbad (fast jag lät chokladen smälta i smöret när jag dragit det av plattan).
- Rör samman samtliga ingredienser.
- Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter. Häll i smeten.
- Grädda i 24 min.
- Låt kakan stå några timmar innan servering.
100 g choklad (jag tog 70%-ig)
4 msk kakao
2 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl socker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160 grader (knappt 150 om du har varmluftsugn).
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
- Smält chokladen i ett vattenbad (fast jag lät chokladen smälta i smöret när jag dragit det av plattan).
- Rör samman samtliga ingredienser.
- Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter. Häll i smeten.
- Grädda i 24 min.
- Låt kakan stå några timmar innan servering.
Jag serverade kakan med färska hallon och dumlefluff!
Receptet är kopierat från http://kladdkakerecept.blogspot.se

Kommentarer
Trackback