Birthday Cupcake
slide show

Misslyckade macarons

 
Fula som stryk, men ändå goda!
 drygt 20 st
 
200 gram florsocker (ca 3 1/3 dl)
100 gram mandelmjöl (ca 2 dl)
3 ägg
en nypa salt
50 gram strösocker (ca 1/2 dl)
färgpasta eller färgpulver (eller lite karamellfärg)
 
Mixa ihop florsocker och mandelmjöl. Dela äggen och häll vitorna i en bunke. Tillsätt salt och vispa med elvisp till styva toppar. Fortsätt att vispa på medelhastighet och tillsätt samtidigt strösockret, en tesked i taget. Blandningen ska bli tjock, vit och blank. Tillsätt färgen och blanda till en jämn färg. Vänd ner florsocker- och mandelmjölsblandningen i smeten och rör den jämn och fin (ej med elvisp). Fyll en spritspåse och spritsa ut jämnstora rundlar, ca 5 cm i diameter, på två plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila i ca i timme. Sätt ugnen på 160 grader (knappt 150 om du har varmluftsugn). Om du använder varmluftsugn är det bra att lägga t.ex. teskedar ute i hörnen av bakplåtspapprena, så att inte pappret blåser upp och förstör kakorna under gräddningen. Låt kakorna gräddas i 12 minuter. Låt svalna på plåten. Bred sedan ett tunt lager fyllning på hälften av kakorna. Lägg på de resterande kakorna och låt dina macarons vila i 30 minuter före servering.
 
(Receptet kommer från tidningen BAKA 5/2012)
 
Ganache:
1 dl grädde
100 g mörk choklad
20 g smör

Smält allting försiktigt i en liten kastrull. Låt svalna helt och hållet, gärna i kylen.
 
(Receptet kommer från matklubben.se)
 
 
 
Ursprungstanken var att jag skulle göra blåbärsmacrons. Jag blandade ivrigt i blåbärspulver i kaksmeten och kakorna var underbart blå före gräddning. När de kom ut var de bruna och såg ut som om jag blandat kakao i smeten... Då tappade jag lusten på hela blåbärsidén och rörde ihop ganache till fyllning istället för blåbärsfyllning. Resultatet blev fula men goda chokladmacarons!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0