Birthday Cupcake
slide show

Dubbelchokladcupcakes

 

 

 

Chokladmuffins med kola

100 gr smör

1 dl mjölk

2 st ägg

1½ dl socker

2½ dl mjöl

1 tsk bakpulver

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1 msk potatismjöl

12 st miniplopp alt 12 sega kolor, t ex riesen eller dumle eller 100 gr hackad av din favoritchoklad (Jag hackade i 100 gram vit choklad i smeten och lade sedan i en dumlekola i varje muffin.)

 

Gör så här:

1. Smält smör. Tillsätt mjölken.




2. Vispa ägg och socker.




3. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner i smeten växelvis med smöret.




4. Om du använder hackad choklad, t ex mjölkchoklad med daim, så vänder du ner det i smeten.




5. Fyll muffinsformar som står i en muffinsplåt till ca 3/4 med smet.




6. Lägg en ruta plopp i alternativt tryck i en kola i varje.




7. Grädda i 225 grader i ca 10-12 min.

(8. Lägg en ruta plopp på de varma muffinsen och låt smälta lite.
Bred ut och strö över lite kokos.)

Receptet är kopierat härifrån.

 
Chokladfrosting med philadelphiaost
ca 300 g florsocker
ca 40 g kakao
50 g smör, rumstempererat
125 g naturell philadelphia
 
Vispa ihop florsocker, kakao och smör till en slät smet med elvisp på medellåg hastighet. Tillsätt färskosten och vispa tills det är helt blandat. Vispa sedan på medelhög hastighet tills glasyren är lätt och fluffig, minst 5 minuter. Vispa inte för länge eftersom glasyren snabbt kan bli lös.

Receptet på frostingen är kopierat härifrån.

 

Det här blev kompakta och saftiga cupcakes med stark chokladsmak! Nästa gång ska jag nog blanda i lite kaffe i toppingen också.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0