Dubbelchokladcupcakes

Chokladmuffins med kola
100 gr smör
1 dl mjölk
2 st ägg
1½ dl socker
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
12 st miniplopp alt 12 sega kolor, t ex riesen eller dumle eller 100 gr hackad av din favoritchoklad (Jag hackade i 100 gram vit choklad i smeten och lade sedan i en dumlekola i varje muffin.)
Gör så här:
1. Smält smör. Tillsätt mjölken.
2. Vispa ägg och socker.
3. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner i smeten växelvis med smöret.
4. Om du använder hackad choklad, t ex mjölkchoklad med daim, så vänder du ner det i smeten.
5. Fyll muffinsformar som står i en muffinsplåt till ca 3/4 med smet.
6. Lägg en ruta plopp i alternativt tryck i en kola i varje.
7. Grädda i 225 grader i ca 10-12 min.
(8. Lägg en ruta plopp på de varma muffinsen och låt smälta lite. Bred ut och strö över lite kokos.)
Receptet är kopierat härifrån.
ca 40 g kakao
Receptet på frostingen är kopierat härifrån.
Det här blev kompakta och saftiga cupcakes med stark chokladsmak! Nästa gång ska jag nog blanda i lite kaffe i toppingen också.
