Chokladpecankakor

En modest kaka som inte ser mycket ut, men eftersmaken är underbar!
35-45 st beroende på hur stora du vill ha dem
225 gram rumsvarmt smör
145 gram brunt farinsocker strö
1 ägg
300 gram vetemjöl
1/2 tsk salt
ca 100 gram pecannötter
100 gram mörk choklad (som får smälta och svalna)
1 krm äkta vaniljpulver
1 finkornigt tsk havssalt (att strö på före gräddning)
Gör så här:
Smält chokladen på låg värme och låt den svalna något. Rör ihop smör, farinsocker, salt, vaniljpulver, bakpulver, ägg och mjöl. Häll i den smälta chokladen. Låt degen vila kallt en stund. Rulla bollar som du lägger på en plåt. Strö över lite havssalt och tryck till bollen lite (de smälter inte ut). Tryck på en pecannöt på varje kaka. Grädda mitt i ugnen på 190 grader (160 grader i varmluftsugn) 10-12 minuter.
Egentligen vill jag att kakor ska vara kladdigare och se mer lattjobattjo ut, men alla kakor med smält choklad i är goda!
Receptet är ett ihopkok av flera recept jag hittade på amerikanska sajter.

Kommentarer
Trackback