Kardemummiga havreformar

35 stycken
150 g smör
3 ½ dl havregryn
1 ½ dl socker
1 tsk malen kardemumma
(1 tsk sirap - ej i originalreceptet)
(50-100 gram riven vit choklad samt krossade kardemummakärnor - ej i originalreceptet)
Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och rör ner övriga ingredienser. Blanda väl. Klicka ut smeten i små bullformar på en plåt. Grädda på 175 grader (160 grader om du har varmluftsugn) i ca 10 min. Strö över den rivna chokladen och fördela lite "nykrossad" kardemumma ovanpå.
Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och rör ner övriga ingredienser. Blanda väl. Klicka ut smeten i små bullformar på en plåt. Grädda på 175 grader (160 grader om du har varmluftsugn) i ca 10 min. Strö över den rivna chokladen och fördela lite "nykrossad" kardemumma ovanpå.
Två av mina favoritingredienser - havregryn och kardemumma - i ett väldigt enkelt recept! Den vita chokladen ger kakan en lite lyxigare look, men kakan är god som den är utan choklad också. Lättbakat som tusan!
Receptet kommer från emmashusbestyr.se. Där fanns det många smarriga recept!

Kommentarer
Trackback