Engelska scones och clotted cream (äkta och fusk)

Nyp ihop de torra ingredienserna med matfettet. Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg. Platta ut till en ca 2 cm tjock platta och tag ut 6 rundlar med hjälp av ett mått eller ett glas. Pensla med grädden. Grädda på bakpappersklädd plåt ca tio minuter i 225 grader (200 grader om du har varmluftsugn) tills de fått fin färg. Äts varma med clotted cream eller smör och marmelad.
Mascarponegrädde (fuskvariant på clotted cream)
250 g mascarpone
1 dl grädde
Vispa grädden så att den börjar tjockna.
Blanda i mascarponen och vispa tills det tjocknar något.
Receptet kommer från markosmat.se
Rostade frön och nötter
Lägg frön och nötter i en långpanna. Rostade på 175 grader (160 grader om du har varmluftsugn) i 15-25 minuter. Rör om ett par gånger och se noga till att de inte bränns.
