Birthday Cupcake
slide show

Röd vinbärsmarmelad med kardemumma

 
 
Jag är inget stort fan av vinbär, men eftersom den här marmeladen
innehåller kardemumma gick den hem direkt hos mig!
 
 
 

1 ½  liter röda vinbär

½ dl vatten

½ msk grovmalen kardemumma

½ kilo syltsocker

 

1. Rensa vinbären noga och koka upp tillsammans med vatten, kardemumma och hälften av sockret i en tjockbottnad kastrull. Koka i cirka 5 minuter på mellanvärme.

2. Rör ner resten av sockret och koka upp allt ordentligt i cirka 3 minuter. Ta bort marmeladen från värmen och låt stå i cirka 10 minuter. Skumma av och häll på väl rengjorda och varma glasburkar. Förslut genast med lock.

 

Receptet kommer från alltommat.se

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0