Ingefärssnittar
Ca 25-30 st
100 gram smör, rumsvarmt
1 dl rörsocker (eller strösocker)
1 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
2 1/3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
30 gram hackade valnötter
30 gram hackad mörk choklad av bra kvalitet (72 procent kakao)
1 tsk havssalt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader (160 grader om du har varmluftsugn). Rör smör och socker riktigt mjukt. Tillsätt sirap, vaniljsocker, ingefära och mjölet blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en deg.
2. Tillsätt de finhackade valnötterna, chokladen och havssaltet. Blanda väl.
3. Dela degen i 3 delar och rulla ut varje del till en längd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något. Dekorera dem eventuellt med strössel eller hackade nötter/choklad.
4. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Skär dem sedan i sneda bitar medan de fortfarande är varma.
~
Receptet kommer ur tidningen "Hembakat" nr 2/2011 och heter då "Jessicas salta chokladkakor".