Kardemummakakor med choklad

30-40 st
225 gram smör
1 dl strösocker
1/2 dl farinsocker strö
2 msk florsocker
1/2 msk vaniljsocker
1 äggula, lätt vispad
1/2 msk mald kardemumma
1 msk rörsockersirap
1/2 tsk salt
6 dl vetemjöl
50 gram mörk choklad, hackad
Gör så här:
Blanda smör och socker poröst. Blanda i resten av ingredienserna och låt degen vila en stund i kylen. Rulla bollar av degen och lägg bollarna på bakplåtspapper på en plåt. Platta till bollarna en aning med gaffel. Grädda mitt i ugnen på 175 grader (150 grader om du har varmluftsugn) i 12-13 minuter. Tag ut och låt svalna.
En enkel liten kaka med härlig smak av kardemumma och choklad!
Receptet är en blandning av olika kakrecept och min längtan efter kardemumma. :)

Kommentarer
Trackback