Birthday Cupcake
slide show

Hallonmarmelad med mörk choklad

 
 
 
En supergod marmelad med flera smaker på samma gång!
 
 

1 citron

900 gram färska hallon

5 dl syltsocker

200 gram mörk choklad (70%)

 

1. Pressa citronen. Rensa 
hallonen. 


2. Blanda citronsaft, hallon och socker i en kastrull, koka 10 min (obs – det ska inte stormkoka, då kan marmeladen brännas). Rör flera gånger och skumma.

3. Hacka chokladen.


4. Ta kastrullen från plattan 
och rör ner chokladen, som 
ska smälta och blanda sig med hallonen.


5. Häll upp på varma burkar och sätt genast på lock. Låt svalna och ställ kallt.

 

Receptet kommer från alltommat.se, men jag bytte ut det vanliga strösockret mot syltsocker för en tjockare konsistens.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0