Hasselnötspannkakor med hallon

Kanske den godaste frukost jag ätit!!!
4 portioner
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl hasselnötsmjöl
1 dl hirsflingor eller dinkelflingor (eller något liknande)
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk stött kardemumma
2 1/2 dl vatten
1 ägg
3 msk smör
Topping:
hallonkesella
hallon
hackade rostade nötter
kokosflingor
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa in vatten och ägg till en slät smet. Låt stå och svälla i ca 5 minuter. Smält smör i en stekpanna och klicka ut plättar (ca 1/2 dl smet). Stek ca 1 minut på varje sida på medelvärme. Toppa med hallonkesella, hallon (frysta eller färska), hackade rostade nötter och kokosflingor.

Receptet kommer från foldern "God morgon önskar Risenta - nu kör vi!"

Kommentarer
Trackback