Jordgubbslemonad

cirka 1 liter
8 dl vatten
1-1 1/2 dl strösocker (beroende på hur sur citronen är, ta hellre för lite till att börja med och tillsätt sedan)
Skal från 2 citroner
300 gram färska jordgubbar
2 dl färskpressad citrus (cirka 3 citroner+1 lime)
Isbitar
Koka upp vatten, strösocker och citronskal i en kastrull. Rör om tills sockret smält. Låt svalna.
Sila blandningen i en skål.
Rensa jordgubbarna och lägg dem i en blender/matberedare. Häll i färskpressad citron och lime och kör till en slät puré. Sila jordgubbspurén och blanda med sockerlagen.
Häll upp i glas med massor av is. Dekorera eventuellt med citronskivor eller jordgubbsskivor.
Receptet kommer från Linda Lomelinos blogg via "Amelia".
Sååå fantastiskt fräsch och god! Jag hällde den i en flaska som jag förvarar i kylen. Det går förstås lika bra att hälla den i en tillbringare direkt. Tänk på att lemonaden inte innehåller konserveringsmedel, så den bör inte sparas för länge. Risken är dock försvinnande liten att den blir dålig - den kommer snarare att gå åt alldeles för fort!

Kommentarer
Trackback