Salta hasselnötskakor

ca 25 st
200 gram rumsvarmt smör
1 dl råsocker
4 dl vetemjöl
1 dl hasselnötsmjöl
1 tsk flingsalt
Blanda smör och socker till en jämn smet i mateberedare eller med händerna. Häll i mjölsorterna och salt. Blanda till en smulig deg. Stjälp upp degen på ett bord och forma den till en rulle. Lägg rullen i kylen minst en halvtimme, så går det lättare at skära den sedan. Använd en vas kniv och skär kakor, ca 1 cm tjocka. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter på 175 grader (150 grader i varmluftsugn). Låt dem kallna på plåten.
Receptet kommer från tidningen Hembakat nr 4/2013
Så enkla och sååå goda! De ser inte så märkvärdiga ut, men den nötiga lite salta smaken är en höjdare. Dessutom lite jobb för många kakor.

Kommentarer
Trackback