Franska maränger med hallonchoklad

12-14 st
3 äggvitor
2 dl strösocker
50 gram choklad med hallonsmak
1. Börja med att lägga chokladen i en skål och ställ denna på ett vattenbad på låg värme.
2. Under tiden som chokladen sakta smälter så häller du äggvitor och socker i en värmetålig skål.
3. Skålen sätter du över en kastrull med sjudande vatten och vispar med en elvisp i 5-10 minuter.
4. Ta skålen från värmen och vispa marängen sval och tjock. Marängen är färdigvispad när du kan vända skålen upp och ned utan att marängen åker ner.
5. Häll i chokladen och rör om med något enstaka tag så att smeten blir vackert strimmig, inte ljusbrun.
6. Klicka ut marängen i 12-14 stycken jämnstora klickar på plåt med bakplåtspapper.
7 Sätt in i ugnen på 125 grader (drygt 100 grader i varmluftsugn) tills de släpper från bakplåtspappret, cirka 1 timme!
2. Under tiden som chokladen sakta smälter så häller du äggvitor och socker i en värmetålig skål.
3. Skålen sätter du över en kastrull med sjudande vatten och vispar med en elvisp i 5-10 minuter.
4. Ta skålen från värmen och vispa marängen sval och tjock. Marängen är färdigvispad när du kan vända skålen upp och ned utan att marängen åker ner.
5. Häll i chokladen och rör om med något enstaka tag så att smeten blir vackert strimmig, inte ljusbrun.
6. Klicka ut marängen i 12-14 stycken jämnstora klickar på plåt med bakplåtspapper.
7 Sätt in i ugnen på 125 grader (drygt 100 grader i varmluftsugn) tills de släpper från bakplåtspappret, cirka 1 timme!
Receptet är kopierat från tasteline.se
Franska maränger är verkligen supergott! De tar lite längre tid att göra än vanliga maränger, men det är värt varenda minut. Smält i din favoritchoklad!

Kommentarer
Trackback