Birthday Cupcake
slide show

Chokladsnurror

 
ca 40 st
 
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
200 gram smör, rumsvarmt
 
Smaksättning:
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
 
Gör så här:
Blanda mjöl, socker och smör i en bunke till en smidig deg. Dela degen i två bitar och tillsätt vaniljsocker i den ena och kakao i den andra. Låt degarna vila 5 minuter i kylen. Ta fram och kavla ut deganran till två avlånga plattor, ca 20x30 cm. Lägg den ena degen på den andra och rulla ihop dem. (Här gäller det att få till en bra temperatur på degarna. För kall så går den inte att rulla utan bryts istället - för varm så "smälter den" och går inte att rulla av den anledningen istället.) Låt rullen ligga kallt en stund innan du skär den, så att skivorna verkligen blir runda och inte trycks ihop. Skär rullen i 3-4 mm tjocka skivor med en riktigt vass kniv. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn) i 8-10 minuter. Låt svalna.
 
Ingen huvudattraktion på kakfatet, men en riktig snygging!
 
Snart är det dags för ugnen!
 
Receptet kommer ur tidningen "Hembakat 2/2013"
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0