Knäckig kladdkaka

Chokladsmet:
50 gram smör
1 st ägg
1 1⁄2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
1⁄2 dl sirap
Knäcksmet:
100 gram smör
1 dl strösocker
1⁄2 dl sirap
1⁄2 dl Arla® vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1⁄2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
ev. ½-1 dl melonkärnor och sesamfrön (ej i originalreceptet)
Till servering:
Vispad grädde
Sätt på ugnen på 175 grader (150 grader om du har varmluftsugn). Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienserna till chokladsmeten. Häll smeten i formen. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser.
Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten (och strö över melonkärnor och sesamfrön om du vill ha det). Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna.
Servera vispad grädde.

Receptet kommer från: arla.se
