Lax- och räktårta

Fräsch och god!!! Går att göra dagen innan den ska serveras.
Botten
ca 200 gram kavring (eller mörkt rågbröd eller pumpernickel t.ex.)
75 gram smält smör
Fyllning
500 gram räkor med skal
4 gelatinblad (eller vegetariskt gelatin)
100 gram rökt lax
1 dl majonnäs
2,5 dl crème fraiche
0,5 dl finhackad dill
0,5 dl finklippt gräslök
Garnering
lax/ishavsrom/dillvippor/citron eller vad du känner för
Riv eller smula kavringen. Blanda med smöret.
Tryck ut blandningen i en bakpappersklädd kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen en stund.
Skala räkorna och dela dem i mindre bitar.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter.
Finhacka laxen.
Blanda lax, räkor, majonnäs, crème fraiche, dill och gräslök.
Ta upp gelatinbladen och krama ur vätskan. Smält på svag värme och rör ner i fyllningen.
Bred ut fyllningen över botten och låt tårtan vila kallt minst 3 timmar. Eller frys in.
Receptet kommer från: hittarecept.se, men jag har modifierat det en aning

Kommentarer
Trackback