Mjölkchokladmousse med nötter

Sååååå god!!! Jag blandade den hackade chokladen i smeten, men valde
att lägga de hackade nötterna ovanpå och avslutade med en klick vispad grädde
på toppen! Jag bör också erkänna att jag gjorde 1 1/2 sats till 8 personer... :)
- 2 dl vispgrädde (plus 1-2 dl att dekorera med om man vill)
- 100 g mjölkchoklad
- 2 st äggulor
- 50 g mörk choklad (eller mjölkchoklad)
- 1⁄2 dl pecan- eller hasselnötter
Vispa grädden hårt. Bryt mjölkchokladen i bitar och värm den i vattenbad eller i mikrovågsugn så att den precis blir mjuk. Rör tills den smälter. Rör ihop äggulorna i en stor skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör först i lite av grädden och sedan resten. Hacka mörk choklad och nötter. Vänd försiktigt ner i moussen. Fyll små glas eller koppar. Låt moussen stelna i kyl minst 1 tim. Garnera med lite hackad choklad.
Receptet kommer från arla.se

Kommentarer
Trackback