Nötchokladrutor

Enkla och goda! Toppa med lite flingsalt för ännu godare kakor!
100 gram smör
1 ½ dl strösocker
1 ägg
½ tsk bakpulver
3 msk kakao
1 ¼ dl vetemjöl
1 dl hasselnötskärnor
en nypa flngsalt (ej i originalreceptet)
Lägg smör och socker i en bunke och låt stå så smöret blir rumsvarmt. Ta under tiden fram en långpanna, ca 25x35 cm och smörj den ordentligt eller klä den med bakplåtspapper som du smörjer. Hacka nötterna grovt.
Vispa smör och socker till en jämn smet med elvisp eller använd matberedare.
Vispa ner ägget.
Tillsätt bakpulver och kakao och vispa till en jämn smet.
Tillsätt till sist vetemjölet och vispa snabbt till en jämn smet.
Bred ut smeten i långpannan. Strö över nötterna.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 8 minuter. Med varmluft 175 grader i 10 minuter.
Låt kakan svalna endast några minuter och skär sedan i rutor och lossa dem från bakplåtspappret eller plåten.
Låt dem svalna och lägg dem sedan i burkar.



Både kakorna och utsikten är åtråvärda!