Birthday Cupcake
slide show

Smulpaj med choklad

 
 
Ett ganska märkligt recept, som lät supergott eftersom jag älskar både choklad och pekannötter!
Resultatet blev absolut okej, men jag provade den utan tillbehör (varken vispad grädde eller glass).
Nästa gång tar jag grädde till. Can't go wrong!
 
 
Pajdeg:
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
115 g osaltat smör, skuret i småbitar
1/4 dl strösocker
1 äggula
1-2 tsk kallt vatten

Fyllning:
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl mjölk
200 gram mjölkchoklad, hackad
2 ägg

Smultäcke
1 dl packat farinsocker
2 dl (helst rostade) pekannötter 
100 g mörk choklad 
5-10 Digestive-kex
 
Till pajdegen, sikta mjöl och bakpulver i en stor skål. Arbeta in smöret med fingertopparna och rör ner sockret. Tillsätt därpå ägget och lite vatten så att degen går att samla. Stjälp upp den och knåda lätt. Svep in degen och lägg den i kylskåpet i 30 minuter.

Sätt ugnen på 190°. Kavla ut pajdegen och klä en 23 cm stor pajform med löstagbar botten med degen. Pricka bottnen med en gaffel. Grädda i ugnen i 15 minuter. Ta ut pajskalet och sänk ugnsvärmen till 180°.

Häll grädde och mjölk i en kastrull och koka upp. Lyft bort kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen har smält och blandningen är slät. Vispa äggen och häll dem i chokladsmeten, blanda noga och häll över fyllningen i degskalet. Grädda i ca 40 minuter, lyft ut pajen ur ugnen och låt den stå i en timme.

Till serveringen, kör ingredienserna till smultäcket i matberedaren. Den som inte har någon matberedare kan hälla sockret i en stor skål, hacka nötter och choklad och slutligen krossa kakorna. Blanda ihop allt till en smulröra. Strö täcket över pajen och servera den i tårtbitar, gärna med grädde!
 
 
 
Receptet kommer från: hittarecept.se, men jag ar gjort om det en hel del.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0