Soliga dagar och pinnbröd!

Jag var där med ett antal lärarkollegor samt Kunskapsgymnasiets drygt 130 elever i åk 1.
Friluftsliv stod på schemat och ett moment var att baka pinnbröd.

Hög mysfaktor!
Pinnbröd kanske inte smakar så mycket, men det är lätt att baka ute i naturen och man
kan ju piffa till det med diverse tillbehör om man vill. Här kommer receptet:
5 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl vatten
Blanda de torra produkterna.
Tillsätt vatten och arbeta ihop degen.
Arbeta ut den till fingertjocka längder.
Rulla dessa på en bakkäpp el tjockare grillpinne.
Snurra den över glöden.
När du kan dra bullen av käppen utan att deg sitter fast är det klart.
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl vatten
Blanda de torra produkterna.
Tillsätt vatten och arbeta ihop degen.
Arbeta ut den till fingertjocka längder.
Rulla dessa på en bakkäpp el tjockare grillpinne.
Snurra den över glöden.
När du kan dra bullen av käppen utan att deg sitter fast är det klart.
(Degen kan förberedas hemma och tas med i platspåsar.)

En septemberdag på Brevik!

Kommentarer
Trackback