Birthday Cupcake
slide show

Älska marmelad!

 
 
Det är sååå värt besväret att koka sin egen marmelad! :)
 
 
 Hallonmarmelad med vit choklad
 
250 gram färska hallon
1 1/4 dl syltsocker
1 vaniljstång
saften av 1/2 pressad lime
2 tsk Bourbon ekologiska vaniljsocker (kan uteslutas)
40 gram vit choklad
 
Koka upp hallon, vaniljstång (urgröpt, men koka även med stängerna) och syltsocker och låt koka i 5 minuter. Ta bort skummet som flyter upp på marmeladen. Dra kastrullen från den varma plattan och blanda i limesaften, vaniljsockret och chokladen. Plocka ur vaniljstängerna. Låt marmeladen vila i kastrullen 10 minuter innan du häller den i väl rengjorda, varma burkar. 
 
 
 
 
Persiko- och hallonmarmelad

5 mogna persikor (jag använde vita persikor)

2 ½ dl hallon

½ dl vatten

½ vaniljstång (jag tog en hel)

1 ½ dl syltsocker

Skala persikorna och skär dem i bitar. Koka dem mjuka med hallonen och vattnet i några minuter och tillsätt sedan fröna från vaniljstången och syltsockret. Koka tills sockret löst sig helt (någon minut brukar räcka) och häll på rena, torra glasburkar.

 

 
Receptet kommer från: blogg.amelia.se/sotasaker
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0