Smulpaj

350 gram smör
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 ½ dl socker (blanda gärna strö-, rör- och farinsocker)
1-2 msk vaniljsocker
Gör så här:
1. Smält 350 gram smör.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bytta.
3. Häll smöret över mjölblandningen och rör om. Det blir en väldigt kletig smet.
4. Smörj en pajform. Lägg i bär/rabarber/fruktbitar, antingen färska eller frysta. Om du använder frysta bär behöver du strö över 1-2 msk potatismjöl eller maizena, för att binda ihop bärsaften. Vare sig du använder frysta eller färska bär/rabarber/fruktbitar kan du med fördel strö över lite socker. Använd gärna farinsocker för en ”djupare” smak.
5. Klicka smeten över fyllningen.
6. Grädda pajen långt ner i ugnen på 200 grader (175 grader för varmluftsugn) i 20 minuter.
7. Servera pajen ljummen med vaniljvisp eller glass.
