Cheesecake med påskkänsla


1 paket Philadelphiaost (200 gram)
ca 10 digestivekex
3 ägg (spara ett halvt äggskal till dekoration)
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
ca 10 digestivekex
3 ägg (spara ett halvt äggskal till dekoration)
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
grön karamellfärg
torkade hallon (eller annat strössel) till dekoration
några marsipankycklingar
Gör så här:
1. Smörj en pajform (med löstagbar botten) med lite smör. Smula i 4-5 digestivekex. Ta fram 3 bunkar.
2. I bunke 1 blandar du äggulorna med Philadelphiaosten, strösockret, florsockret och vaniljsockret.
3. I bunke två vispar du äggvitorna.
4. I bunke tre vispar du grädden.
5. Blanda innehållet från alla tre bunkarna till en enda smet. Ta bort en fjärdedel av smeten och färga den grön. Häll den ofärgade smeten i pajformen och avsluta med den gröna smeten högst upp. Placera äggskalet i mitten och strö runt lite torkade hallon.
6. Ställ kakan i frysen i minst 5 timmar. Ta fram kakan en stund före servering och placera marsipankycklingarna runt äggskalet. Glad påsk!


Kommentarer
Trackback