Salt smulpaj med rostade hasselnötter

Inte den snyggaste bilden, men god paj! :D
125 gram smör
1/2 dl ljust muscovadosocker
1/2 dl strösocker (öka mängden socker om du föredrar riktigt söta bakverk)
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
100-150 gram rostade hasselnötter beroende på hur du vill ha pajen!
en knapp tsk salt
Fyllning: rabarber/bär med potatismjöl och socker på
Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn). Hacka 2/3 av de rostade hasselnötterna (går att köpa färdigrostade på t.ex. ICA). Blanda smör, socker, havregryn, vetemjöl, vanilj, de hackade nötterna och salt till en smulig massa. Lägg rabarbern/bären i en pajform och strö över lite potatismjöl och socker. Smula över degsmulorna. Avsluta med att strö på de hela nötterna. Grädda i ca 20 minuter. Servera med vaniljvisp eller vispad grädde.

Kommentarer
Trackback