Birthday Cupcake
slide show

Knäckig rabarberpaj

 
 
 
500 gram rabarber (eller valfria bär)
2 dl havregryn
2 dl socker (jag tog 1 dl strösocker och 1 dl ljust muscovadosocker)
1 3/4 del vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 gram smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen
 
Sätt ugnen på 150 grader (130 om du har varmluftsugn). Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en stor kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna. Ansa och skär rabarbern i småbitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form och bred på smeten. Grädda mitt i ugnen 40-50 minuter, tills den fått fin färg. Servera med glass eller grädde eller vaniljsås.
 
Receptet kommer från: ica.se 
 
 
När jag tog den ur ugnen var den helt rätt med knäckig yta! Men sedan hamnade den i kylen och värmdes i mikron, så den blev snarare seg än knäckig. Blev den äcklig? Nää! Fast inte så snygg...!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0