Långpannebröd med havregryn och honung

Lättbakat och gott!
50 gram jäst
5 dl vatten, 37 grader
1/2 dl honung
1 tsk salt
50 gram rumsvarmt smör
5 dl havregryn
10-12 dl vetemjöl special
Lös upp jästen i vatnnet och blanda ner övriga ingredienser. Ta inte mer mjöl än du behöver för att kunna knåda degen - ju mer mjöl desto torrare bröd. Knåda degen en bra stund - proteinrikt mjöl ska knådas längre än "vanligt" mjöl. Låt degen jäsa under handduk i ca 40 minuter.
Ta degen ur bunken och knåda den en stund för hand. Kavla eller tryck sedan ut den på bakplåtspapper i en långpanna (35x40 cm). Dela i 12-16 rutor med mjölad kniv. Nagga med mjölad gaffel och strö över lite mjöl. Jäs under handduk i ca 30 min.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader (200 grader i varmluftsugn) i ca 15 minuter. Låt svalna på galler övertäckt med duk.
Receptet kommer från kokaihop.se.


Första biten, direkt från plåten, är godast!

Matte - det här funkar!

Kommentarer
Trackback