Suveränt goda tekakor

Suveränt goda tekakor!
100 gram smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
10-12 dl vetemjöl special
Smält smöret och häll i mjölken. När vätskan når 37 grader löser du upp jästen i lite av vätskan. Blanda sedan i resten av vätskan tillsammans med övriga ingredienser. Knåda degen väl (minst tio minuter), så att det proteinrika specialmjölet trådar sig ordentligt. Låt degen jäsa i 15 minuter. Dela upp degen i 15 bitar. Gör 15 bullar som du sedan plattar ut med handen och lägger på en plåt. Nagga med en gaffel och låt jäsa 5-10 minuter. Platta till bröden igen precis innan du gräddar dem på 225-250 grader (200-225 i varmluftsugn) i 5-6 minuter.
Receptet kommer från: http://www.jennysmatblogg.nu/2013/08/12/varldens-godaste-tekakor/





Kommentarer
Trackback