Birthday Cupcake
slide show

Pekanpaj

 
Glad påsk! 🐣🐥
 
Pekanpaj är galet gott! Här kommer ett recept:
pajdeg:
200 gram smör
5 dl vetemjöl
2 msk socker
1 tsk salt
drygt 1 dl vatten
fyllning:
30 g smör
2 ägg
2 1/2 dl mörk eller ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
0,8 dl farinsocker eller ljust muskovadosocker
2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
3 dl pecannötter (3 dl motsvarar ca 150 g)
Pajdeg: Skär smöret i tärningar. Nyp ihop eller mixa i matberedare smör, mjöl, socker och salt. Tillsätt iskallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och låt vila 1 timme i kylen. 
Fyllning: Smält smöret. Vispa äggen och blanda med smör, sirap, vaniljsocker, farinsocker och vetemjöl. 
 
Nagga pajdegen med en gaffel. Häll smeten i formen. Placera nötterna på valfritt vis i smeten i formen. Grädda pajen i ugnen på 150 grader (aningen lägre temperatur om du har varmluftsugn) i 40-50 minuter.
 
Låt svalna och servera med vispgrädde eller vaniljglass.
 
Originalreceptet kommer från ica.se, men jag har modifierat det lite.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0