Nästan ciabatta

Ett lättbakat och suveränt gott ciabatta-liknande bröd!
Deg
5 dl vatten, fingervarmt
1 dl mjölk
25 gram jäst
2 tsk salt
1 msk honung eller strösocker
12 1/2 dl vetemjöl + mjöl till utbakning
- Arbeta snabbt ihop den LÖSA degen. Strö över ett par msk mjöl över degen och låt jäsa 1-1,5 tim.
- Värm ugnen till 240-250 grader (225 grader i varmluftsugn).
- Strö ut 0,5-1 dl mjöl på bakbordet och stjälp försiktigt upp degen. KNÅDA INTE! Jäsbubblorna ska få vara kvar.
- Strö ytterligare lite vetemjöl över degen, knappt 0,5 dl. Platta till degen något.
- Dela upp degen i bitar och lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper. De blir lite olikformade pga att degen är lite kladdig, men så ska det vara.
- Grädda bröden (de behöver inte jäsa) i mitten av ugnen i ca 17-20 min.
- Låt bröden svalna utan handduk, så blir brödskorpan frasig och fin.

Här hittade jag receptet: https://www.tasteline.com/recept/ett-fantastiskt-gott-brod/
Kommentarer
Trackback