Morotsfrallor

jäst och mjöl, utan många hyllor gapar tomma som i en sorglig film. Eftersom jag är
privilegierad nog att ha både jäst och mjöl hemma har jag passat på att prova lite nya recept.
Det här blev till 24 goda morotsfrallor!
Ca 24 st
25 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk rapsolja
1–2 morötter, fint rivna
3 dl fint rågmjöl
9–11 dl vetemjöl
sesamfrön till garnering
Gör så här:
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.
- Tillsätt salt, olja, morötter, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
- Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
- Dela degen i ca 24 bitar. Forma dem till runda bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön.
- Grädda bröden mitt i ugnen i 9–13 min. Låt dem svalna på plåten.

Receptet kommer från: https://tidningenhembakat.se/
Kommentarer
Trackback