Birthday Cupcake
slide show

Kladdig chokladkaka med pistagenötter

2 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 krm salt
150 gram pistagenötter
125 gram smör
2 ägg
2 msk snabbkaffepulver
1/2 dl mixade pistagenötter till att bröa formen med
-
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader (150 grader om du har varmluftsugn). Blanda socker, vetemjöl, kakao, salt och nötter i en skål.
2. Smörj en form med löstagbar kant om ca 24 cm och "bröa" den med pistagekross.
3. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffepulvret. Vispa ej!
4. Vänd snabbt ned smörsmeten i bunken med mjölblandningen och rör försiktigt.
5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 14-17 minuter. Kakan är klar när smeten precis har "stannat".
6. Tag ut kakan och kyl sedan ner den i frysen i ca 20 minuter - då bli den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Perfekt kladdig och underbart god tillsammans med grädde!
Om man föredrar andra nötter än pistage är det bara att prova sig fram.
Om man bor i Norrköping kan man köpa finfina pistagenötter på Mat Öppet/Orion Livs inne i city.
-
-


Receptet är taget från www.recept.nu.

Kommentarer
Postat av: Marina

tänkte fråga hur du har gjort designen på din blogg, den e galet söt :)

2011-10-03 @ 10:17:11
URL: http://litetkex.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0