Birthday Cupcake
slide show

Mäktiga A-kupor

 

ca 10 st

2 ägg

3 dl farin strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

4 msk kakao

2 tsk vaniljsocker (eller 1 1/2 tsk vaniljpulver)

1 krm salt

100 gram smör

10 bitar mörk choklad med hallon

Topping:

200 gram Philadelphiaost

8 dl florsocker

75 gram färska hallon (plus 10 st till dekoration)

ev. strössel och rosa marsipan/sockerpasta

 

10 st muffinsformar av choklad (eller det du har hemma)

 

Gör så här:

1. Smält smöret och låt svalna.

2. Vispa ihop ägg och socker till en jämn smet. Häll i smöret.

3. Blanda alla torra ingredienser och häll ner blandningen i äggsmeten.

4. Klicka upp i stadiga (eller dubbla) muffinsformar och grädda i 12-15 minuter mitt i ugnen på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn). Bäst brukar det fungera om du placerar ut dina muffinsformar i en muffinsplåt, som extra stöd.

5. Placera en bit choklad på varje muffin så fort du tagit ut dem ur ugnen. Låt svalna.

6. När muffinsarna är helt svala kan du försiktigt ta ur dem ur formarna, eventuellt jämna till kanterna och flytta över dem till chokladformar. Jag köpte färdiga chokladformar när jag var i Danmark i somras, men de går att göra själv. Se det här inlägget.

7. Blanda alla ingredienser till toppingen. Hallonen gör toppingen lite lös, därav den stora mängden florsocker. Någon karamellfärg behövs inte - hallonen ger en rosa ton ändå.

8. Häll toppingen i en spritsstrut och spritsa på muffinsarna. Strö eventuellt över lite strössel - jag valde rött ätbart glitter och ätbara glitterhjärtan. Avsluta med att placera ett hallon på toppen. För att uppmärksamma kampen mot bröstcancer kan du gärna skapa ett rosa band av marsipan eller sockerpasta som du placerar på kanten av din rosa cupcake, förlåt, A-kupa!

(Receptet är baserat på Kladdiga chokladmuffins på kokaihop.se)

 

Stöd kampen mot bröstcancer. Läs mer på Cancerfonden.



Jag är med i "Baka för bröstcancer"-utmaningen hos Linnéas Skafferi - var med du också!


Kommentarer
Postat av: Monica

Verkligen jättefina!

2011-10-27 @ 21:51:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0