Birthday Cupcake
slide show

Kokostoppar med choklad och hasselnötter



30-40 st

 

100 g smör

2 ägg

2 ½ dl strösocker

25 g hasselnötter

200 gram kokosflingor

2 msk kakao

50-100 gram vit choklad (som du färgar) eller mörk choklad

 

 

Gör så här:

Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Mal nötterna och blanda med kokos och kakao. Rör ner blandningen i äggsmeten tillsammans med smöret.

 

Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper eller använd plåtar för minimuffins (en sådan med plats för 24 på varje) . Strö eventuellt över strössel.

 

Grädda i mitten av ugnen i 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn) i 7-8 minuter om du gräddar dem på en vanlig plåt, men 10-14 minuter om du gräddar dem i en muffinsplåt. Låt svalna.

 

Smält chokladen på låg effekt i mikron. Om du använder vit choklad kan du droppa i några droppar karamellfärg och röra tills färgen blir jämn. Doppa botten av kakorna i chokladen. Om du får choklad över kan du ringla den över kakorna. Låt chokladen stelna.

 

 

~

De här kakorna är enkla att göra och goda att äta! De blir underbart sega inuti.

~


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0