Dajmpaj med citrongrädde

3 dl vetemjöl
125 gram rumstempererat smör
2 msk socker
1 äggula
Fyllning :
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker (strö)
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100 gram smält smör
1 krm salt
Garnering : 2 stycken hackade dubbeldajm
Serveras med citrongrädde.
Gör så här :
Ställ ugnen på 150 grader (140 grader om du har varmluftsugn).
Arbeta ihop alla ingredienser till pajbotten, och tryck ut i formen.
Förgrädda i 10 minuter. Smält smöret, och låt svalna. Rör samman ägg, farinsocker, vaniljsocker, sirap och salt, och vispa till sist ner smöret.
Häll upp på pajdegen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Hacka dajmen och strö över medan kakan är varm, låt sedan svalna och servera pajen med en klick citrongrädde eller god gräddglass. Citrongrädden gör du med vispad grädde och rivet citronskal. Det är också väldigt gott att blanda vispad grädde med några matskedar lemoncurd (jag tog 3 dl vispgrädde+2 msk lemon curd).
WOW!!! En helt otroligt god paj som bara MÅSTE provas!!! Den friska citronsmaken i grädden gör dessutom att allt känns fräscht och nästan lite nyttigt! :D

Receptet är kopierat från http://minbebis.com/blogg/jennysmatblogg/daimpaj
